Ciabatta

Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ručně. Nejdříve z vody, droždí a cukru rozmícháme a ...
09.12.2023

Dvojkváskový s bramborem

Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme do lednice. Z žitného rozkvasu můžeme také ...
03.08.2020

Hranatý bochánek s LM

Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak suché) a dáme míchat. Až je těsto ...
27.05.2021

Chléb bez rozkvasu

Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí (bez semínek), zapneme program (2) a ke ...
05.08.2023

Kynutý perník

Všechny suroviny vložíme do pekárny, necháme propracovat těsto na program pizza. Po vykynutí na asi jeden a půl násobek objemu spustíme program ...
25.04.2022

Lněný toastový

Asi 8 - 12 h předem si rozmícháme (namnožíme) lievito madre (LM). Také zalijeme lněné semínko a vločky horkou vodou a necháme ho ve vodě ...
07.12.2022

Pšeničný chléb s lievito madre

Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to míchání/hnětení, následuje kynutí ve ...
05.12.2021

Ruměnky vegan

Těsto nechám vypracovat v domácí pekárně. Nejprve vložím tekuté suroviny, pak suché a zapnu program na těsto. Po vypracování a nakynutí na ...
20.02.2023

Toastový chléb s lievito madre

Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. Celý proces spolehlivě obstará pekárna ...
28.11.2023

Tyčinky

(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple stačí na dvoj- až trojnásobný objem. Pokud se ...
28.07.2020

Vypečený chlebík

Vše postupně řidáváme do mísy robota, nejdříve tekuté, pak sypké. Mícháme cca 7 minut na pomalejší stupeň, 3 minuty rychlejší. Těsto ...
11.12.2021